Alikampos

Kreetan Maku-kuva Alikamposista
Alikamposin Neitsyt
Itse Alikampos nukkui iltapäivän siestaa, kyläaukiolla ei ollut ketään. Olisin halunnut tietää mitä tekemistä nykyajan linnalla on tulotien varressa. Sen sijaan löysin juuri ennen kylää laakson mutkassa olevan pysähdyspaikan, jossa oli lähde ja muutama pöytä puiden varjossa.   Lähteen kivialtaassa  oli virvoittavaa vettä pään virkistämiseen ja kaksi tölkkiä kylmää kaljaa!  Ei ketään missään.  Vain kaskaiden laulu.  Helle.  Pöydillä  edellisen illan tai yön picnicruokailun jälkiä, lampaankallo, paperilautasia, tyhjiä pulloja,  täysinäinen roskapussi.  Harvoin on kalja ollut yhtä hyvää!  Kiitos vieraanvaraiset kreetalaiset, kiitos neitsyt!  Kun ei kahvilakaan ollut auki.
Huomasin parkkipaikan nurkalla kyltin Neitsyt  Marian kappeliin  ja sen alapuolella jyrkän polun.   Päästyäni kappelin puutarhan portille, hiljenin.  Unissani olen ollut täällä usein, viimeksi muutama kuukausi sitten.  Silloin portti oli raollaan, mutta aukeni helposti.  Pääni yläpuolelta oliivipuusta putosi musta oliivi,  joka vieri keimaillen jalkojeni eteen ja kysyi -”Nytkö?”
Ylhäältä kaivosta ylivirtaava vesi houkuttelee paikalle linnut.  Pääskysiä oli niin paljon, etten ollut joukkoon mahtua, olin törmätä niihin.  Valtavien puiden alla varjossa oli viileää, siellä oli puista pudonneita marjoja ja hedelmiä, hyönteisiä lintujen ravinnoksi.  Kymmenkunta pääskyä kerrallaan seurasi ikitammen oksilla kun poikaset kisailivat. Viserrys täytti tienoon, lajeja oli useita ja lentoharjoitukset näyttäviä.  Ne pyörivät ja kaarsivat ja syöksähtelivät ja selvästikin riemuitsivat lentotaidoistaan.  Istuin hiljaa penkillä ja vain kuuntelin ja katselin.  Kun on ollut vartin paikallaan, alkavat linnut sopeutua, istujaa ei enää huomata.  Silloin  se tapahtui.  Kaksi toisinaan takaa ajavaa pääskypoikaa syöksyi suoraan kohti kasvojani ja nenääni!  Sydän hypähti kurkkuun, ne tulevat päin!  Viime hetkellä ne kaarsivat sivuun, toinen suhahti ohi oikean, toinen vasemman korvan vierestä.  Ja selkäni takana ne alkoivat nauraa.
Ihmettelin missähän olisi se unessani löytämättä jäänyt aarre. Kappelin takana oli iso silkkiäispuu täynnä valkoisia mulperipuun marjoja. Linnut söivät maasta, mehiläisiä surisi kaikkialla ja minäkin kurkottelin muutaman oksan.  Silloin ymmärsin.  Sato on kypsynyt, pitää vain poimia.


Näytä Sfakian ympäri suuremmalla kartalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × 2 =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
joulukuu 17, 2017, 11:29 pm
Verrattain pilvistä
Verrattain pilvistä
14°C
Tuntuma: 10°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 87%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:27 am
Aurinko laskee: 5:13 pm
Ennuste joulukuu 18, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä, sadekuuroja
Melkein pilvistä, sadekuuroja
17°C
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste joulukuu 19, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä
Melkein pilvistä
14°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s