Artisokan pohjia ja herneitä, angináres me araká

Kreetan Maku-kuva

Artisokan pohjat herneiden kera on herkullinen alkukesän ruoka

 

6 -8  artisokan pohjaa siivottuna

kilo tuoreita herneitä

nippu tuoretta naattisipulia

pieni keltasipuli

hyvää tuoretta oliiviöljyä

vettä

tilliä

1 porkkana

 

Kuullota silputtua sipulia  oliiviöljyssä kattilan pohjalla, kunnes se on kauniin kuultavaa.  Lisää 1-1 ½ dl vettä,  pienitty porkkana, tillisilppu sekä suolaa. Alenna lämpöä ja pidä se matalana ja jatka kypsennystä noin vartin verran. Lisää artisokan pohjat ja jatka kypsennystä vielä noin 10 min, lisää sitten herneet. Hauduta kunnes kypsää. Saatat joutua lisäämään tilkan vettä…

Tarjolle: puserra tilkka sitruunamehua ruoalle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 26, 2017, 11:54 pm
Selkeää
Selkeää
26°C
Tuntuma: 26°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 69%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:10 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 27, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste kesäkuu 28, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 2 m/s PPL
Puuskissa: 3 m/s