Artisokan pohjia ja herneitä, angináres me araká

Kreetan Maku-kuva

Artisokan pohjat herneiden kera on herkullinen alkukesän ruoka

 

6 -8  artisokan pohjaa siivottuna

kilo tuoreita herneitä

nippu tuoretta naattisipulia

pieni keltasipuli

hyvää tuoretta oliiviöljyä

vettä

tilliä

1 porkkana

 

Kuullota silputtua sipulia  oliiviöljyssä kattilan pohjalla, kunnes se on kauniin kuultavaa.  Lisää 1-1 ½ dl vettä,  pienitty porkkana, tillisilppu sekä suolaa. Alenna lämpöä ja pidä se matalana ja jatka kypsennystä noin vartin verran. Lisää artisokan pohjat ja jatka kypsennystä vielä noin 10 min, lisää sitten herneet. Hauduta kunnes kypsää. Saatat joutua lisäämään tilkan vettä…

Tarjolle: puserra tilkka sitruunamehua ruoalle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 − 10 =

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
syyskuu 23, 2017, 8:38 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
20°C
Tuntuma: 19°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s LPL
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 7:12 am
Aurinko laskee: 7:18 pm
Ennuste syyskuu 24, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
26°C
Tuuli: 3 m/s I
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste syyskuu 25, 2017
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
27°C
Tuuli: 3 m/s PPI
Puuskissa: 5 m/s