Bubaleron kolmikymppiset

Kostas Bubaleron tarhassaan, Kreetan Maku-kuva

Bubaleron tarhasta näkyy Sudanlahti

Provarman kylän Bubalero on nuori tarha Kalivesin yläpuolisilla rinteillä

Lajike on koroneiki

Öljystä: Koroneiki kerätään pohjoisrannikon länsipäässä joulun molemmin puolin. Se on tapana poimia melko raakana, jolloin siitä saatavassa öljyssä on korkea polifenolipitoisuus (antioksidantteja). Vastapuristetussa  öljyssä on voimakas tuoreen vastaleikatun ruohon aromi ja vihreä väri, jollaisena se sopii kypsennettyihin vihannesruokiin tuoreeltaan. Hiukan seistyään,  noin huhtikuusta alkaen, se käy kaikkeen ruoanlaittoon. Maku on voimakkaampi kuin tsunatissa.

Tarha on  Kostas Papageorgioun perheen omistama. Isä on istuttanut puut useammassa erässä vuosina 1981-1995.  Puita on yli 200. Rinne on loiva, se laskee pohjoiseen niin, että Sudanlahti näkyy etäällä. Korkeus merenpinnasta noin 300 m. Hiekkatie tarhalle kulkee tarhan yläreunaa, tarha aidattu, mutta sinne pääsee helposti avaamalla veräjän narun. Tarhassa on pieniä kesävihannesistutuksia ja alareunassa ´kesämökki´, jonne perhe saapuu usein kesäiltaisin grillaamaan ja kuuntelemaan kesää.

Alueesta: Stylos-Provarma-tie kulkee tontin alapuolelta. Oheisen Google-kartan ikää voi vain arvailla, joka tapauksessa oliivitarhan puut  ovat huomattavasti satelliittikuvaa rehevämpiä ja tuuheampia. Tarhan alapuolella levittäytyy alavaa kukkulamaastoa, jota kreetalaisilla on tapana kutsua nimellä kambos, tasainen viljelyalue, vaikkei se tasainen olekaan, matala kuitenkin. Tämä seutu on Kreetan sateisinta ja rehevintä, kampoksen yläpuolelta saavat lukuista pienet joet alkunsa ja niissä virtaa vettä usein koko kesän, mikä viittaa maanalaisiin lähteisiin.  Jokien ja siitä haarautuvine purojen ja kastelukanavien reunoilla  on appelsiinitarhoja ja vihannesviljelyä, ylempänä oliivitarhoja.

Kostas Papageorgioulla on Kalivesissa ja Almiridassa autovuokraamo, josta Kostas on helppo tavoittaa. Isä huolehtii tarhasta ja perhe asuu Sudassa.

Kun olet valinnut tarhan ja päättänyt tukimuodosta, niin käy Happy Olive-nettikaupassa maksamassa kummiusmaksu menossa olevalle vuodelle.  Saat kuvan seuraavasta vapaasta puusta sekä kummitodistuksen ja ajo-ohjeet tarhaan. Puusi pysyy samana vuosi vuoden perään, kun maksat kummiusmaksun varkkokaupan kautta tammikuun aikana.

Tule tapaamaan puutasi. 

Omaa öljyä. 

Lisää omasta öljystä: 

Korjaa sato. 

Näytä Kaikki kummitarhat suuremmalla kartalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight − 1 =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
joulukuu 17, 2017, 11:30 pm
Verrattain pilvistä
Verrattain pilvistä
14°C
Tuntuma: 10°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 87%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:27 am
Aurinko laskee: 5:13 pm
Ennuste joulukuu 18, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä, sadekuuroja
Melkein pilvistä, sadekuuroja
17°C
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste joulukuu 19, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä
Melkein pilvistä
14°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s