Buréki, kesäkurpitsakiusaus

Bureki, kesäkurpitsakiusaus

 

Tässä taannoin sähköpostiini tupsahti kysymys siitä miten bureki oikein tehdään. Annoin neuvoja sinnepäin, kuten että jauhota kesäkurpitsat ja käytä valkoisia happamia juustoja. Mutta kiinnostus heräsi ja kaivoin esiin Agios Nikolaoksesta saamani reseptin, jonka olen julkaissut Viisaan syömisen keittokirjassa.

Näin se menee:

½ kg perunaa siivuina

½ kg kesäkurpitsaa siivuina

200 g voimakkaita, pääasiassa valkoisia juustoja, kuten hapanmizithraa ja fetaa

3 rkl tai enemmän silputtua tuoretta piparminttua tai puolet siitä kuivana

suolaa, musta-tai maustepippuria, hiukan oreganoa tuoksua antamaan

2 dl ruokajugurttia tai fetan tai hapanmizithran lientä

½ dl jauhoja

½ dl oliiviöljyä tai enemmän

Tässä ohjeessa perunaa ja kesäkurpitsaa on yhtä paljon. Juustoina on aina valkoisia, hieman happamia juustoja, joskus myös keltaisia, muttei koskaan sellaisia, jotka kuummennettaessa venyvät. Nestekin on hapahkoa ja sitä tarvitaan hyvin vähän, sillä vihannekset luovuttavat paljon nestettä.

Leikkaa perunat pitkulaisiksi ohuiksi siivuiksi, suolaa ja laita valumaan. Tee sama kesäkurpitsalle, mutta älä yhdistä niitä toisiinsa. Anna molempien valua ainakin vartin, mielellään enemmänkin. Lisää kumpaankin pieni määrä jauhoja. Levitä öljytyn vuoan pohjalle kerros perunaa ja kerros kesäkurpitsaa, päälle minttua ja juustoja. Toista. Levitä koko komeuden päälle jogurtti tai /ja juustojen lientä, mutta varo liikaa suolaa jos käytät fetan lientä. Kaada päälle oliiviöljy. Sen tehtävänä on korostaa vihannesten makua. Paista noin 170 C parisen tuntia.

Suomessa myytävät kesäkurpitsat saattavat käyttäytyä ruoassa toisin kuin nämä ohutkuoriset ja paljon nestettä sisältävät kreetalaiset, joilla resepti on toimivaksi havaittu. Happamuutta saat fetasta. Sen lisäksi voit laittaa vähän ricottaa, mutta yksinään se on liian mieto. Kun teet tätä Suomessa niin kerro kokemuksistasi, me kaikki hyödymme niistä!

Voit piilottaa burekin myös filotaikinan sisään. Levitä taikinalevy ensin vuokaan, lisää päälle täytteet ja ummista sitten toisella filolla koko piirakka. Lientä ei laiteta, vain stakaa (korvaa smetanalla) ja oliiviöljyä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × 4 =

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
syyskuu 23, 2017, 8:37 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
20°C
Tuntuma: 19°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s LPL
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 7:12 am
Aurinko laskee: 7:18 pm
Ennuste syyskuu 24, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
26°C
Tuuli: 3 m/s I
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste syyskuu 25, 2017
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
27°C
Tuuli: 3 m/s PPI
Puuskissa: 5 m/s