En Dag i det Goda Livets Farm

 IMG_3093_thumb.jpg

Ankomst till byn kl. 10 (taverna Sterna tou Bloumosifi), välkomsthälsningar och dagens program. Det bjuds på te, vatten, raki och frukter. Vi Berättar till vilket fint Vamos ni har kommit, vilka vi är, vad vi gör och vilka planer vi har för er. En buss tar er upp i backen (ca 500 m), därifrån har vi en kort promenad, ca 300 m, till farmen. Vi kommer till den skuggiga uteteatern ca kl. 11 och där berättar vi om den försvinnande kretiska livsstilen.

 

Av fillo-deg bakar vi kalitsunia-piroger och vi hoppas få hjälp av vår publik. Vi berättar om olivträden och olivoljan. Vi avsmakar olivolja, berättar hur oljan används i matlagning, hudvård osv. Vi visar hur man själv hemma kan göra krämer på olivolja. Det ges tid för egen rundvandring på farmen där man kan kela med katter, krafsa hunden, följa med höns, tuppar, gäss och får. I butiken kan man göra små inköp av farmens produkter och bese vår fotoutställning.

På långa bord under ekar och olivträd dukas en lätt kretisk sommarlunch upp. På tallriken finns gris och fava, mitt på bordet bl.a. sallad, vtakos-kornskorpor, kalitsunior samt vatten och vin. Som efterrätt har vi gräddrik yoghurt. I bakgrunden hör vi dämpad musik.

 

Programmet  genomförs varje måndag från den 15.7.

Anmälan görs senast kl. 12 dagen innan.

 

Organisatörerna:

AgroVamos (www.agrovamos.gr) /Nikos Frantzeskakis och KreetanMaku (www.kreetanmaku.fi) /Merja Tuominen-Gialitaki.

Tel.  Nikos +30 69365 00670 på grekiska, Merja +30 69800 60933 på svenska, engelska och finska.