Erfi ohjeet

Erfin kylästä koilliseen sijaitsee Kimonin luomuoliivipuiden kummitarha

Erfi

 

Erfin kylä sijaitsee noin 15 km Rethymnonin keskustasta kaakkoon. Parhaiten löydät sinne kun ajat ensin rantatietä itään ja Skalettan/Stavromenosin kohdalta valitset vanhan Iraklion-Rethymnon-päätien. Viran Episkopista käänny Erfiin. Katso Google-kartasta tarkempi sijainti http://goo.gl/maps/HiRLH. Asfalttitie kulkee tarhan itäsivulla, jossa on myös lukittu portti. Paikan tunnistaa tarhan poikki kulkevista voimalinjoista. Portista pääsee sisään vain Kimonin avustuksella. Kummipuut ovat noin 200 metrin päässä portista tarhan länsikulmalla. Tässä tarhassa voi liikkua kesällä vaikka sandaalein, puut ovat vielä nuoria ja väljästi istutettuja, maasto loivasti kumpuilevaa.

Kimonin suuri  tarha on Bio Hellas-luomusertifioitu ja näin ollen oliiviöljy  on myös luomua. Lajike on koroneikia.

Puihin on ripustettu valkoiset kyltit, joissa on juokseva numerointi. Sinulle on ilmoitettu oman puusi numero silloin kun olet saanut valokuvan puustasi.

Kun haluat tarhalle, sovi asiasta Kimonin kanssa sähköpostitse. Hän puhuu sopivasti englantia,  asuu Rethymnonissa lähellä aluetta, jossa suomalaishotellit ovat.

Kimon pakkaa öljyt  hänelle toimittamiini kanistereihin. Sinun kuuluu saada kolme litraa. Kanisterit sulkeutuvat hyvin ja ne pitää pakata matkalaukkuun, lentoyhtiöt eivät saali nesteiden kuljettamista käsimatkatavarassa. Nykysäännöt sallivat vain kaksi litraa/henki oliiviöljyä ruumaan menevässä laukussa. Jos sinulla ei ole matkaseuraa, jolle uskoa litran kuljetus, kerro se minulle niin pidän huolta siitä kunnes pääset hakemaan sen itse tai joku ystävistäsi lupaa kuljettaa sen. Jos olet pyytänyt saada öljyn postitse, toimitamme sen toukokuun aikana. Ellet pääsekään noutamaan, kerro se meille. Voimme vielä lokakuun 15. päivään mennessä saapuneet pyynnöt toimittaa postitse lokakuun lopussa.

Jos asut Rethymnonissa, sovi Kimonin kanssa treffipaikaksi vaikka suuri rantahotelli Porto Rethymno. Kirjanpitäjänä Panormon alueella toimivalle Kimonille sopivat viikonloppuset tarhavisiitit parhaiten.

Kimon Ouranos, puh. +30 6977 979 841

Päästäksesi Rethymnoniin, katso täältä aikataulut http://www.bus-service-crete-ktel.com/

Karttalinkki  tarhan näyttävään Googlekarttaan http://goo.gl/maps/HiRLH

On sinulla sitten mitä tahansa kysyttävää niin ota yhteyttä! Ja kerrothan myös minulle kun olet tulossa saarelle!

Merja Tuominen-Gialitaki

+358 50 3888 381 ja +306980060933

merja@kreetanmaku.fi

1-IMG_0740

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × one =

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
lokakuu 23, 2017, 10:46 am
Selkeää
Selkeää
21°C
Tuntuma: 19°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 72%
Tuuli: 7 m/s L
Puuskissa: 7 m/s
Aurinko nousee: 7:36 am
Aurinko laskee: 6:38 pm
Ennuste lokakuu 24, 2017
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
21°C
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 8 m/s
Ennuste lokakuu 25, 2017
Päivällä
Sadekuuroja
Sadekuuroja
19°C
Tuuli: 2 m/s PI
Puuskissa: 3 m/s