Etanoita hapanvehnän kera

1-IMG_5415

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hohlii me ksinohontro, etanoita hapanvehnän kera

Vamosin resepti

  • kilo etanoita
  • yksi iso sipuli hienona silppuna
  • yksi valkosipulin kynsi pienittynä
  • 500 g kypsiä silputtuja tomaatteja
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl minttua
  • suolaa, pippuria
  • 250 g hapanvehnää
  • persiljaa silppuna
  1. La

ita litra vettä kattilaan ja kun vesi kiehuu, lisää siihen etanat. Keitä 2 minuuttia, ota pois tulelta, kaada vesi pois ja valuta.

  1. Pese etanat hyvin runsaassa kylmässä vedessä (vaikka hammasharjalla)
  2. Laita öljy kattilaan kuumenemaan ja lisää sitten sekä etanat että sipuli ja valkosipuli.
  3. Sekoittele parisen minuuttia ja lisää sitten tomaatti hienona silppuna, suolaa, pippuria.
  4. Anna kypsyä hiljaisella tulella noin 20 min.
  5. Lisää sitten minttu, persilja ja hapanvehnä sekä 2 ½ desiä vettä.
  6. Anna kypsyä kunnes vehnä puuroutuu.

1-IMG_5399

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 26, 2017, 11:52 pm
Selkeää
Selkeää
26°C
Tuntuma: 26°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 69%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:10 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 27, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste kesäkuu 28, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 2 m/s PPL
Puuskissa: 3 m/s