Etanoita kesäkurpitsoiden ja perunan kera

Kreetan Maku-kuva

Etanat saavat hyvän makunsa vihanneksista ja yrteistä

Pussillinen etanoita, noin kilo

2-2,5 dl oliiviöljyä

noin 1dl hienonnettua sipulia

2 valkosipulin kynttä silppuna

noin 3 dl raastettua tomaattia

3-4 tuoretta kesäkurpitsaa leikattuna 3-4 pätkään

2-3 isoa perunaa samoin suurina lohkoina

persiljaa

piparminttua muutama lehti

1 tl suolaa

2 tl pippuria

 

  1. Houkuttele etanat ulos kuorestaan: laita hiukan vettä vatiin ja irrottele siihen etanat. Pyörittele muutaman kerran kädellä etanoita, jotta kolisevat ja liikkuvat. Se ja kosteus ovat niille merkki siitä, että on syytä tulla ulos katsomaan mitä on meneillään. Vain elävät käytetään.
  2. Kuumenna peini määrä vettä kiehuvaksi ja lisää etanat kattilaan.
  3. Keitä viisi minuuttia, ota pois tulelta, jäähdytä kylmässä vedessä ja pese hyvin kalvot ja muut epäpuhtaudet pois juoksevan veden alla.
  4. Kaada kattilaan n. 2 dl öljyä ja siihen sipuli kuullottumaan, sitten etanat käristymään.
  5. Lisää vielä valkosipuli, tomaatti, kesäkurpitsat, vähän persiljaa,  muutama mintunlehti, perunalohkot sekä suola ja pippuri.
  6. Kun alkaa kiehua, alenna lämpöä ja hauduta kypsäksi noin puoli tuntia.
  7. Älä sekoita kypsymisen loppupuolella enää kauhalla, etteivät vihannekset hajoa. Huljuta mieluummin kattilaa.
Raili Takolanderin kuva

Kesäajan kreetalainen herkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 27, 2017, 4:53 pm
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
34°C
Tuntuma: 40°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 55%
Tuuli: 6 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 6:10 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 28, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste kesäkuu 29, 2017
Päivällä
Selkeää
Selkeää
36°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 4 m/s