Jogurttikanaa

Jogurttikana

Jogurttikana on mukava ja helppo talvinen ruoka

Jogurttikanaan sopii hyvin pakastekana tai sitten voit tehdä sen vaikka kanankoivista.  Jos käytät marinoituja koipireisiä, pese niistä valmismarinardit pois.  Kreetalla lihat ja kalat saavat harvoin rinnalleen pastaa  tai perunaa; lisänä käy hyvin salaatti ja leipä. Voit toki valmistaa kanalle hyvän lisäkkeen niin halutessasi.

Jogurttikanaan tarvitset

–          yhden kokonaisen kanan pakasteena

–         1- 2 sitruunaa ohuina siivuina

–          1 dl oliiviöljyä

–          noin 1 kg valutettua jogurttia riippuen uunivuoan mallista

–          4- 8 munaa

–          suolaa ja pippuria

–          vettä niin, että sitä on noin 1/2 cm uuniastian pohjalla

 

Leikkaa kana kuuteen palaan, suolaa ja pippuroi ne ja aseta  uunivuokaan. Aseta sitruunasiivut kanapalojen päälle peitoksi. Kaada oliiviöljy vuokaan, samoin vesi.  Kypsennä +180 C kunnes palat lähes kypsiä (n. 40 min.)

Tarvittavan jogurtin määrä riippuu uuniastian leveydestä. Jos astia on  kapea ja palat päällekkäin, tarvitset vähemmän jogurttia + 4 munaa, mutta mitä leveämpi astia, sitä enemmän jogurttia ja munaa menee. Palojen päälle pitäisi saada noin 2 cm paksuinen peitto. Jogurtti tuo mukavan happamuuden eikä sitä kannata säästellä.

Nosta uunivuoka pois uunista, poista sitruunaviipaleet, peitä jogurtti-munaseoksella, laita  jokunen sitruunaviipale jogurtin pinnalle ja koko komeus takaisin uuniin.  Kypsennä vielä kunnes pinta alkaa kohota jolloin muna kypsyy ja sitoo jogurtin, noin 20 min.

 

Valmistin tämän reseptin mukaan 12.12.2013 kahden hengen annoksen seuraavasti:

– 2 koipireittä

– 1/2 sitruuna siivuina

– noin 1/2 dl oliiviöljyä

– 4 dl turkkilaista jogurttia

– 1 iso muna

– suolaa ja pippuria

Koivet täyttivät  uunivuoan tarkalleen, joten kaadoin vettä astiaan vajaat 1/4 dl. Oliiviöljyä laitoin 2 rkl. Kun kana oli lähes kypsää, oli nesteen määrä lisääntynyt. Jouduin kaatamaan pois  noin 1 1/2  dl, jotta jogurttiseokselle jäi tilaa. Samalla poistin sitruunaviipaleet kanan pinnalta ja nostin ne takaisin jogurtin pinnalle. Ylimääräiselle kanaliemelle löytyy varmasti muuta käyttöä.

Lisäkkeeksi valmistin Hasselbackan perunoita.   Ne sopivat makuihin oikein hyvin.

Huomioita:

1. Varo liikaa sitruunaa…, puolikas kahdelle koivelle on sopiva.

2. Ruoka ei suoranaisesti kaipaa lisäkettä varsinkaan jos aterialla on alkuruokia/ alkusalaatti  tai leipää.

3. Valkoinen pinta on hyvin talvinen ja jouluinen…!

Ihana talviruoka!

Ihana talviruoka!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 27, 2017, 4:53 pm
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
34°C
Tuntuma: 40°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 55%
Tuuli: 6 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 6:10 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 28, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste kesäkuu 29, 2017
Päivällä
Selkeää
Selkeää
36°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 4 m/s