Kesäkurpitsamuhennos

Kreetan Maku-kuva kesäkurpitsamuhennoksesta

Kun tomaatit alkavat pehmetä voit lisätä kesäkurpitsat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silakka kaipasi lisäkettä, joten valmistin kesäkurpitsamuhennoksen (Kolokíthia jahní). Meillä myytävät kesäkurpitsat tulevat useimmiten kaukaa, joten ne ovat kestävää rotua. Tarkoittaa sitä, että Kreetalla saa ihanan tuoreita ohutkuorisia ja mehukkaita kesäkurpitsoita, sellaisia, jotka hajoavat viimeistään lautasella. Meillä ne ovat raskaita, tummanvihreitä, paksumaltoisia, siemenettömiä, kivikovia. Ja kypsyvät ihan erimakuisiksi. Mutta siitä huolimatta tämä kannattaa tehdä.

 

-300 g kesäkurpitsaa

-2 tomaattia, n. 200 g

-1 sipuli

-2 rkl oliiviöljyä

-suolaa

-sellerinlehtiä antamaan tuoksua ja makua

-vettä

Pilko sipuli ja tomaatti, muhenna kattilassa öljyn kera. Kun tomaatttilohkot alkavat pehmetä, lisää kesäkurpitsa ja vettä noin 1,5 dl. Kansi päälle. Anna kypsyä hiljaisella tulella kymmenisen minuuttia.  Lisää selleri ja kypsennä vielä n. 10 minuuttia, suolaa. Tarjoile. Pala fetaa sopii kyytiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 24, 2017, 3:02 am
Selkeää
Selkeää
22°C
Tuntuma: 24°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 93%
Tuuli: 2 m/s L
Puuskissa: 2 m/s
Aurinko nousee: 6:09 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 25, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
32°C
Tuuli: 1 m/s P
Puuskissa: 3 m/s
Ennuste kesäkuu 26, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
32°C
Tuuli: 2 m/s PPL
Puuskissa: 3 m/s