Kirjat

1-IMG_2349

Saavuin Kreetalle matkatoimisto Lomamatkojen oppaana kesäkuussa 1981 Hersonissosiin. Asiakkaat halusivat tutkia omaehtoisesti saarta ja kyselivät jatkuvasti josko markkinoilla olisi Kreetan opaskirjaa. Sellaista ei ollut olemassa. Ehdotin tuntemilleni kirjoittajille aihetta, mutta kukaan ei siihen tarttunut.  Työkaverini Ari Leppälä huomautti tuntevansa sopivan kirjoittajan. -`Sinä sen kirjoitat. Tiedät tarkalleen mitä asiakkaasi tarvitsevat. Anna mennä!´ Alkujärkytyksestä selvittyäni sain tuekseni Lomamatkojen silloisen esimieheni Eija Kondakovan, joka itsekin oli kirjoittanut opasaikoinaan kirjan Bulgariasta.

Niin ensimmäinen opaskirja Kreetasta sai päivänvalon suurin piirtein yhtä aikaa esikoiseni syntymän kanssa v. 1985. Kustantaja oli Kansankulttuuri. Yhteys sinne tuli Eijan kautta ja kirjan nimi oli Kreeta, Zeuksen paratiisi. 

Unelmissani olin kuvataiteilija, joka asui etelä-Ranskassa, mutta minusta tulikin kirjailija, joka asui Kreetalla.

 

1-HBK5_1a (1)

 

 

Tuorein kirjani on e-kirja, Neitsytöljyn mustattu maine. Kirjaa työstäessäni kyselin vaikeita kysymyksiä alan ammattilaisilta ja sain odottamattomia vastauksia. Ne kertoivat oliiviöljyn maailman olleen vinksallaan jo kauan. Meille kauppoihin saapuva extra virgin on usein manipuloitua arveluttavien valmistus-ja korjauskeinojen takia. Hyvää öljyä on olemassa, sen löytää kun ymmärtää miten business toimii. Me kuluttajat uskomme saavamme extra-neitsyttä silloin kun etiketissä niin lukee, mutta usein pulloissa onkin halvempaa laatua, jonka hintakin jo kertoo. Kerron kirjassani miten voit varmistua siitä että saat mitä ostat ja samalla kerron miten oikean maun tunnistaa. Kirjan luettuani olet jo melkoinen alan ekspertti.

Kirjan voit ostaa täältä.
Saat samaan hintaan myös Merjan reseptivihkosen sekä Pienen lajikeoppaan.
1-PBK13_1 (2) Merjan reseptivihkonen. Tämän kirjan saat vain ostaessasi e-kirjan Neitsytöljyn mustattu maine. Parikymmentä uudenlaista reseptisävellystä, joiden pohjana on kreetalainen keittiöajattelu. Raaka-aineet löytyvät kotimaisista kaupoista.
1-PBK8_1a (1)
Pieni oliivilajikeopas
on myös saatavissa vain kun ostat e-kirjan Neitsytöljyn mustattu maine. Tällaista opasta ei vielä ole olemassa millään muulla kielellä.Kaikki kolme ylläolevaa e-kirjaa maksavat yhteensä 24,90 €. Paketin voit ostaa täältä
300x250moniste1
Neitsytöljyn mustattu maine
nyt myös monistettuna kirjana!
Otimme lukijoiden pyynnöstä e-kirjasta kunnon monisteen. Nyt voit selata kirjaa ja tutustua siihen ilman lukulaitetta.
Postitamme monisteen sinulle hintaan 22 € + postitusmaksu 5 €. Laita minulle viestillä nimesi ja osoitteesi, kirja tulee postissa parissa päivässä!  Neitsytöljyn mustattu maine
1-IMG_0563 Vuonna 1996 ilmestyi Kreetalainen keittokirja – terveen elämän avaimet. Se on nyt ladattavissa e-kirjana  hintaan 15 €. Se sisältää hyviksi koetut kreetalaiset perusreseptit. Kirja ei sisällä kuvia toistaiseksi.  Tilaa sähköpostitse!  
Kreetan Maku-kuva

Keväällä 2014 ilmestyi  Koko kylän pidot, tarinoita eletystä elämästä Kreetalla. Kirjaa on saatavissa toistaiseksi kevään/kesän 2016 aikana.

Koko kylän pidot.  Viimeiset kappaleet myynnissä! Tilaa  sähköpostitse NYT! Hinta 25 € + 5 € postituskuluja.
Sivuja 179.  Kustantaja Kirjapaja 2014.  Käy lukemassa lisää täältä ja täältä

1-IMG_2884a Vuonna 2002 kirjoitin opaskirjan Kreeta, vieraanvaraisten jumalten saari  (2002).Kirja on loppuunmyyty! Sain vielä 8 kappaletta kirjaa myyntiin, varaston pohjimmaiset!
Kirjasta on tullut klassikko ja se on edelleen ajankohtainen, vaikka sillä on ikää. Lukijoiden mukaan se on Kreetan kävijöiden raamattu.

 

 

 

Tervetuloa lukijaksi!

Merja Tuominen-Gialitaki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
elokuu 20, 2017, 8:58 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
23°C
Tuntuma: 23°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:47 am
Aurinko laskee: 8:06 pm
Ennuste elokuu 21, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
33°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste elokuu 22, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
31°C
Tuuli: 3 m/s PPL
Puuskissa: 6 m/s