Kissaelämää

1-IMG_9447

Minulla on huushollissani emo ja sen kolme pentua, kohta parikuukautisia kaikki. Manolis suurimpana on alfauros, ekana kaikkialla, rohkein kaikista, vaatetuksenaan punainen tiikeritalja. Se on roteva, tylppä ja kompakti pakkaus. Se  pyrkii jo ulos asunnon ahtaasta maailmasta, hyppää parvekkeen vieressä olevan oliivipuun rungolle ottaen noin 70 cm:n  loikan. Puusta se ei kuitenkaan pääse laskeutumaan turvallisesti maahan, kun rungossa alempana on runsaasti versoja. Kaksi kertaa se on jo haettu alas puusta. Niinpä pyysin pihan miehiä karsimaan rungosta risut ja asentamaan puun ja parvekkeen väliin laudan. Näin saatiin turvallinen väylä alas. Nyt se ei sitten kelpaakaan. Ehkäpä se ei tuotakaan elämään jännitystä?

Onni on pitkäselkäinen ja –jalkainen, harmaavalkoinen hoikka herrasmies valkoisine sukkineen, ihan erilainen malliltaan kuin Manolis. Onni on jo kolme kertaa tipahtunut parvekkeelta. Se on Manoliksen tapaan yrittänyt loikata mutta pienempänä ei yllä yhtä pitkiin suorituksiin. Vaikka lauta asennettiin, se ei kelpaa Onnillekaan. Se vaihtoi hyppy-yrityksensä toiseen oliivipuuhun. Ja putosi taas. Onni onnettomuudessa.

Kolmantena on Olga. Nuori siro neiti. Se ei edes yritä hyppyä. Istuu häntä sievästi jalkojen ympäri kiepaistuna ja katsoo alas parvelleelta. Lautaa se käy kokeilemassa, muttei ole vielä laskeutunut maahan saakka. Sillä on kaksiosainen puku, pitkähihainen punainen napatoppi ja punaiset polvihousut. Se ei edelleenkään mielellään syö purkkiruokaa, äidinmaito ja purkkimaito ovat valttia vaikka muut ovat jo aikoja sitten siirtyneet tukevampaan muonaan.

Nämä heräävät aamuviideltä ja haluavat aterian.  Emo, Topi, tulee ja herättää minut kurnaamalla. Laskeudumme kaikki alakertaan, kaivan ruoat esille ja heittäydyn alakerran sängylle aterian ajaksi. Kun dynaaminen leikki alkaa, kömmin huokaisten pystyyn ja avaan parvekkeen oven. Sillä on maaginen vaikutus: kaikki neljä juoksevat peräperää ulos, suljen oven ja kömmin takaisin yläkertaan. Näin saan vielä pari kolme tuntia unta lisää.

Pennut ovat oppineet käymään vessassa oma-alotteisesti. Vessassa on kaksi pesuvatia kallellaan ja rikkalapio. Toiseen vatiin on helpompi kiivetä, se siis kelpaa, mutta suurin ei oikein ole ollut suosiossa. Rikkalapio sen sijaan on helppo ratkaisu kaikille.  Kissoille näyttää tuo vessa olevan melkein pyhä paikka. Kun aamulla menen sinne siivoamaan, ovat kaikki perässäni ja katsovat ja kyselevät mitä kakoille ja pissoille tapahtuu. Emokin tarkastaa että minä, palvelija, teen työni kunnolla. Se on erityisen kiinnostunut vessanpöntöstä, jonne ulosteet kaadan. Ihan yhtä kiinnostunut kuin tyttärenpoikanikin nuorempana.

1-IMG_9582

 

1-IMG_9451

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 − six =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
Ruokablogien kärki
joulukuu 17, 2017, 11:19 pm
Verrattain pilvistä
Verrattain pilvistä
14°C
Tuntuma: 10°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 87%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:27 am
Aurinko laskee: 5:13 pm
Ennuste joulukuu 18, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä, sadekuuroja
Melkein pilvistä, sadekuuroja
17°C
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste joulukuu 19, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä
Melkein pilvistä
14°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s