Kukuvaija eli ohrakorppu kreetalaisittain

 

Kukuvaija

Kukuvaijaan tarvitset

 

yhden kreetalaisen ohrakorpun (noin 8-10 cm halkaisija)

reilusti oliiviöljyä suoraan pullosta

1-2 valkosipulin silputtua kynttä

2-3 pientä tomaattia silppuna

fetaa sen verran kuin haluaa

yksi oliivi

oreganoa tai timjamia tai kynteliä, tuoreena tai kuivana

(nuoria salaatinversoja)

Kylvetä korppu vedessä laskien hitaasti 1-2-3-4. Nosta korppu ja laita  syvälle lautaselle, jonka pohjalla voi jo olla salaatinversoja. Korppu päästää alleen, anna päästää,  kohta vesi imeytyy korppuun  kuten pitääkin.  Kaada öljyä reilusti korppuun, silppua valkosipuli ja ripottele se korpulle, raasta tai silppua tomaatti hienoksi, kaada se myös korpun niskaan, tee samoin fetalle, ripottele päälle  haluamasi mauste  ja koristele oliivilla.   Kukuvaija on valmis. Ota haarukka ja paina sillä korpun keskeltä, se repeää useammaksi palaksi ja helpottaa syömistä.

Nimi kukuvaija tarkoittaa pöllöä.  Silloin kun korppu on pyöreä, muistuttaa annos pöllönsilmää.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twenty + twelve =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
joulukuu 19, 2017, 12:03 am
Verrattain pilvistä
Verrattain pilvistä
12°C
Tuntuma: 8°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 81%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:27 am
Aurinko laskee: 5:13 pm
Ennuste joulukuu 19, 2017
Päivällä
Puolipilvistä
Puolipilvistä
14°C
Tuuli: 3 m/s LPL
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste joulukuu 20, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä
Melkein pilvistä
13°C
Tuuli: 4 m/s IPI
Puuskissa: 6 m/s