Kvittenipossu

Kreetan Maku-kuva kvittenipossusta

Kvitteni on jo ammoisina aikoina liitetty liharuokiin

Resepti on lainattu  professori Nikolas Hannan Stavroulakisin kirjasta Ottoman and Turkish Cuisine-kirjasta ja muunnettu porsaanlihalle.

Tarvitset neljälle

kilon possunniskaa

oliiviöljyä paistamiseen

10 pikkusipulia kuorittuna

yksi iso sipuli silputtuna

4 valkosipulin kynttä

½ kg kvitteniä isoina lohkoina

1 tl jauhettua kanelia ja saman verran kokonaisia neilikoita

½ tl kurkumaa-maustetta. Minulla tätä ei ollut, jätin väliin.

½ dl tomaattimurskaa (tämä on 1400-luvun jälkeinen lisäys, sanoo Stavroulakis)

vettä

hunajaa

cayennepippuria

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

persiljaa

 

Kuumenna öljy pannulla ja ota haudutuspata valmiiksi. Sen puutteessa käy kattilakin, johon on kansi. Kuullota silputtu sipulisilppu sekä pikkusipulit yhtä aikaa pannulla. Kun ovat saaneet väriä lisää valkosipuli ja turmeric. Anna mausteiden sekoittua hetki, mutta pidä huoli, ettei valkosipuli käristy. Siirrä kaikki tämä haudutuspataan. Lisää pannulle öljyä, kuumenna se ja paista siinä lihapalat niin, että niiden leikkuupinnat sulkeutuvat nopeasti. Jos öljy ei ole kuumaa, valuvat lihanesteet pannulle. Kun tämä on tehty, siirrä nämäkin haudutuskattilaanja lisää sinne neilikka, kaneli ja pippuri sekä vettä niin, että ainekset melkein peittyvät. Lisää myös tomaatti ja siirrä nyt levylle niin, että pata kevyesti kuplii kannen alla. Kypsennä hiljaisella tulella kunnes lihapalat alkavat olla lähes kypsiä. Aika riipuuu lihapalojen koosta, mutta väh. noin 45 min. Lisää vielä suola ja paloitellut kvittenit. Älä vain kuori niitä, silloin ne hajoavat muusiksi. Kypsennä kunnes kvittenitkin ovat hyvin pehmeitä. Tarkista vielä suola, sitä menee yllättävän paljon, sillä sekä kvittenit että sipulit syövät sitä.

Minä tarjoaisin ruoan tässä vaiheessa, mutta professori kehoittaa jatkamaan: sekoita joukkoon tuoretta persiljaa. Järjestä lihat kauniisti matalaan uuninkestävään tarjoiluvuokaan ja nostele kvittenit niiden päälle. Valuta hunajaa pinnalle ja laita kuumaan uunin ylätasolle, kunnes sokeri on karamellisoitunut.

Täytyy tunnustaa, että professori on oikeassa. Vaikka kvittenit ovat kypsiä, ovat ne melko happamia. Hunaja pinnalla on hyvä lisä!

1-IMG_6425

1-IMG_6420

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 24, 2017, 2:57 am
Selkeää
Selkeää
22°C
Tuntuma: 24°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 93%
Tuuli: 2 m/s L
Puuskissa: 2 m/s
Aurinko nousee: 6:09 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 25, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
32°C
Tuuli: 1 m/s P
Puuskissa: 3 m/s
Ennuste kesäkuu 26, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
32°C
Tuuli: 2 m/s PPL
Puuskissa: 3 m/s