Lämmittävä kikherne-munakoisomuhennos

Kreetalla on talvi, siis ihan oikea talvi. Lunta, räntää ja rakeita on satanut täällä rannikollakin ja lämpötilat ovat laskeneet useampanakin yönä lähelle nollaa. Tämän lisäksi rajut myrskytuulet ovat riepotelleet saarta ja jopa minä, sisukas suomalainen, olen jäänyt mieluummin kotiin kuin lähtenyt ulos lenkille. Näinä aikoina on ikävä keskuslämmitystä ja hyvin eristettyjä asuntoja! En kuitenkaan jäänyt viltin alle odottamaan kevättä vaan päätin hyökätä kylmyyden kimppuun mausteisella, lämpimällä ruualla. Kun nyt olen vihdoin oppinut syömään kikherneitä, on tässä kiva resepti talviseen pakkaspäivään, myös Suomeen. Minulla oli pakkasessa valmiiksi liotettuja ja rikastettuja kikherneitä eli tätä reseptiä varten keitin niitä n. tunnin verran.

Lämmittävä kikherne-munakoisomuhennos (n. 4 hengelle riippuen nälästä ja kylmästä)

3 munakoisoa

200 g kikherneitä (liotettuja, rikastettuja)

oliiviöljyä paistamiseen

3 valkosipulinkynttä

2 isoa sipulia

1 tl jauhettua kuminaa

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua korianteria

3 tlk tomaattimurskaa (3 x 400 g)

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

persiljaa koristeeksi

Tarjoillaan riisin kanssa.

1. Kuutioi munakoisot, laita ne siivilään ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna koisojen ”itkeä” puolisen tuntia, huuhtele ne sen jälkeen kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperiin tai pyyhkeeseen.

Munakoisot itkemässä.

Munakoisot itkemässä.

2. Keitä kikherneet runsaassa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Itse keittelin niitä melkein tunnin, mutta keittoaika riippuu kikherneistä, kuulemma. Laita keitetyt kikherneet valumaan siivilään.

3. Hienonna sipulit ja valkosipulit ja paista niitä pannulla oliiviöljyssä. (Valitse iso pannu tai kasari sillä sipuliseokseen lisätään kaikki muut aineet!) Kun sipuliseos on pehmennyt lisää kumina, kaneli ja korianteri. Sekoita muutaman sekunnin verran ja nauti ihanista mausteisista tuoksuista. Lisää joukkoon munakoisokuutiot, sekoita ja paista n. 5 minuuttia. (Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.) Lisää tomaattimurskat ja kikherneet, peitä pannu/kasari kannella ja anna muhia miedolla lämmöllä 30-45 min kunnes munakoisot ovat pehmeitä.

Pata porisee ja tuoksuu ihanalta!

Pata porisee ja tuoksuu ihanalta!

4. Padan muhiessa voit keittää riisin.

5. Maista muhennosta ja mausta suolalla ja pippurilla, oman makusi mukaan. Lisää potkua saa chilillä, jos siitä tykkää.

Tämä annos pitää kylmän loitolla!

Tämä annos pitää kylmän loitolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 − eight =

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
syyskuu 23, 2017, 8:44 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
20°C
Tuntuma: 19°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s LPL
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 7:12 am
Aurinko laskee: 7:18 pm
Ennuste syyskuu 24, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
26°C
Tuuli: 3 m/s I
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste syyskuu 25, 2017
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
27°C
Tuuli: 3 m/s PPI
Puuskissa: 5 m/s