Laskiaisterveisiä Kreetalta by Raila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä suikukaappiin voi pukeutua!

Tottahan se piti käydä kevättä kurkistamassa Kreetalla helmikuun lopulla.

Erittäin sateisen talven jälkeen kevät oli upean vihreä, tuoksuva ja lintujen laulu antoi uskoa siihen että nokka kohden kesää ollaan menossa. Kotisuomessa on ollut välillä hieman epäuskoinen olo. Oliivipuiden tilanne näytti hienolta, olivat puut saaneet kipeästi tarvitsemansa kylmäkäsittelyn ja runsaasti vettä, lunta oli vuorilla niin paljon ettei vedenpuutteesta tarvitse kärsiä tulevana kesänäkään. Sehän meitä kovin ilahduttaa.

Kevätrutiinit tuli tehtyä ja teetettyä kreetankodissamme; uutta kasvukautta odottavat siistiksi leikattuina niin bougainvillea ja viiniköynnös, kuin ruusut ja laakeripuukin. Kevätyöt ovat vielä koleat, ja kujilla kulkiessa tuoksuu palavan oliivipuun tuoksu, sellainen talven tuoksu joka kertoo että päivän työt on tehty ja perheet kokoontuneet puu-uunin äärelle illan askareisiin. Uunissa saattas hyvin muhia illan ateriakin. Tämä lienee sitä ”hyggeä” kreetalaisittain.

Vierailuajankohtaani osui tällä kertaa myös laskiainen. Laskiaisunnuntaina on karnevaaleja useammassakin kylässä saarella, itse tutustuin Kalivesin karnevaaliin. Se oli useamman lähikylän yhteisponnistus ja erinomaisen hilpeä tapahtuma. Tuntui että kaikke ne jotka eivät osallistuneet kulkueeseen, olivat sitten katsomon puolella. Eihän niitä nyt mihinkään Rioon voi verrata, mutta lievä ”kotikutoisuus” upposi ainakin minuun ja vieläkin hymyilyttää lämpimästi kun tätä kirjoitan. Lähdettäiskö ensi vuonna porukkalla ”laskiaisajelulle” Kreetalle ? Tais seuraavana vuonna jolloin laskiainen on maaliskuussa, jolloin on ehkä vielä mukavammat kelit. Eipä noissa keleissä ollut valittamista nytkään. Aurinko paistoi kauniisti koko viikon, valitettavasti vain juuri laskiaissunnuntai oli epävakainen. Samalla reissulla voisi sitten käydä vaikka halailemassa niitä omia oliivipuitakin !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karnevaalikakarat Kalivesissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oliivitarhan uusi vesipumppu kuin oktopus lonkeroineen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eighteen − fifteen =

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
Ruokablogien kärki
lokakuu 23, 2017, 10:54 am
Selkeää
Selkeää
21°C
Tuntuma: 19°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 72%
Tuuli: 7 m/s L
Puuskissa: 7 m/s
Aurinko nousee: 7:36 am
Aurinko laskee: 6:38 pm
Ennuste lokakuu 24, 2017
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
21°C
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 8 m/s
Ennuste lokakuu 25, 2017
Päivällä
Sadekuuroja
Sadekuuroja
19°C
Tuuli: 2 m/s PI
Puuskissa: 3 m/s