Monastirakivillage

 

1-IMG_0251

Naapurin kissakin pääsi kuvaan

Pienen pienessä Monastirakin kylässä on tarjolla miellyttävä majoitusvaihtoehto, Monastirakivillage. Kurkista ihmeessä linkin taakse ja katsele kuvat korkeatasoisesta asumisesta. Heti majoituttuani kuului ovelta naukunaa. Punainen kolli tuli tekemään lähempää tuttavuutta. Kun lähdin tavernaan, se seurasi mukana ja vahti pöydän alla, että minulta ei mustekalan paloja muille kateille herunut. Yhdessä palasimme asunnolle, mutta sisälle en saattajaani päästänyt.

Lähes autioinut kylä  on entisöity entisten ja nykyisten asukkaiden yhteisvoimin perinnekyläksi. Kylään vedettiin sähköt ja viemärit, korjattiin tie ja kunnostettiin pääväylät.  Talojen omistajat kunnostivat rakennuksiaan loma-asunnoiksi, sekä  omaan käyttöön että vuokrattavaksi. Kylä sijaitsee noin 200 metrin korkeudessa tasangon yläpuolella aivan Han rotkon vieressä. Sieltä on hienot näköalat alas Vasilikiin, Pahia Ammokseen ja merelle Mirabellonlahdelle Agios Nikolaosin suuntaan.

Asuin pari yötä kylässä, kuljin sen kujia ja asuin mukavasti. Tapasin kävellen E4-polkua kulkevia vaeltajia, joista jotkut yöpyivät kylässä ennen nousuaan Thriptíin. Osa taas kiersi autolla itäistä päätä saarta. Päivän retkiltä palattuaan oli taverna kohtaamispaikka, jossa kokemuksia vaihdettiin.

Kylässä on pieni taverna, jossa Joannis-pappa muhkeine valkoisine viiksineen tarjoilee ja Sofia laittaa ruokaa. Tukkuautot eivät tuo tavernaan raaka-aineita, Barba Joannis viljelee ne itse ja ostaa lähituottajilta. Näin taso säilyy.

Varaukset ja kyselyt suoraan omistajalle http://www.monastirakivillage.gr/-sivun kautta.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
elokuu 20, 2017, 8:46 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
23°C
Tuntuma: 23°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:47 am
Aurinko laskee: 8:06 pm
Ennuste elokuu 21, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
33°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste elokuu 22, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
31°C
Tuuli: 3 m/s PPL
Puuskissa: 6 m/s