Ostospaikkoja

Kreetalaisten tuotteiden herkkukauppa Malemessa

1-IMG_1876

 

Tänne kannattaa tulla kauempaakin! Löydät Irini ja Manolis         Paparaftakisin myymälän Malemen pääkadun varrelta. Manolis on alan vanhimpia yrittäjiä jo vuodesta 2003. Hyvät raaka-aineet ovat heidän intohimonsa ja se näkyy ja maistuu.  Käy tutustumassa, kadulle  kaupan eteen on helppo parkkeerata.

Lue lisää….täältä! 

 

 

Kyläkauppa Heretakis /Pantopolío Heretakis 

vanha kunnon kyläkauppa

sydämellinen kauppa Hanian laidalla Nea Horan esikaupungissa. Nea Hora sijaitsee Hanian  keskustasta länteen. Siellä ovat kaupungin parhaimmat rannat,  rannalla tavernoita, paikallisten suosimia. Sisempänä on Heretakisien kauppa, joka avaa ovensa jo aamukuudelta.  –Neljältä meidän Manolis lähtee aamutorille, ihan  kuin isänsä aikoinaan, silloin saa parhaimmat vihannekset ja hedelmät kun menee aamujonoon, kuudelta ne on jo kaupassa, myhäilee  Heretakisien suomalainen miniä, Johanna Litmo.

 

 

Juusto-ja herkkupuoti Armenin kylässä

Aivan kylän alussa, Kalivesista tullessa oikealla, juuri ennen kuin tulet pienelle kahvila-aukiolle. on oikealla kädellä nurkassa melkein piilossa aivan pieni herkkupuoti.  Paikallisia herkkuja, mutta tuotteita myös  muualtakin Kreikasta kuin vain Kreetalta, liha-ja leikkeletuotteita, juustoja, jne.

 

Creta Nature-kreetalaisia herkkuja Hanian kauppahallissa

kalakauppoja vastapäätä.  Kreetalaisia elintarvikkeita, usein luomuna, viinejä, oliiviöljyä, makeita herkkuja, johanneksenleipäpuuvalmisteita, kosmetikkaa, mausteita!

 

Toko, itämaiden makuja Kalivesissa

Eksoottisia mausteita, lahjoja, säilykkeitä.  Löydät rantatieltä, siis kun menet kirkon kohdalta rantatielle ja lähdet länteen…. Vähän piilossa mutta löydät kyllä,  ihan tien alkupäässä Kafe Apikornoa vastapäätä.

 

Keramiikkapaja Sellián kylässä

Plakiaksen kylän ja rannan yläpuolella tarjoaa ainutlaatuisia keramiikkalöytöjä. Luonto antaa aiheet…!

1-IMG_2032

Keramiikkapaja

Kostas Apostolakis on valmistanut käyttö-ja koristekeramiikkaa lähes neljäkymmentä vuotta. Hänen työtilansa ja myymälänsä sijaitsevat Malemen kylässä pääraitin varrella. Kostan keramiikka on saanut tunnustetun Handmade in Greece-merkin.

Lasipaja, Kokkino Horio

 Kokkion Horion kylässä Apokoronasissa, Kalivesin ja Almiridan takana on kierrätyslasia käyttävä lasipaja. Lue lisää täältä! 

Aretí, kunnon vaate-ja asusteputiikki Rethymnonissa

Omistajansa mukaan nimetty vaate-ja asusteputiikki Aretí myy hyvälaatuista kreikkalaista ja kreetalaista tavaraa, ei Kiinassa valmistettua. Myymälässä on kreikkalaisia laatumerkkejä. Harris Cottonin suunnittelemat ja valmistamat vaatteet ovat kreikkalaista puuvillaa ja Ateenassa valmistettuja. Niiden muotokieli, laatu ja värit  miellyttävät skandinaaveja. Katso lisää.. Tunnetun kreetalaisen  vaatevalmistajan Zoen suunnittelemat korkealaatuiset t-paidat sekä kellot löydät myös täältä! Kokoja sekä aikuisille että lapsille. Tarjolla on myös valikoituja kappaleita laukkuja, huiveja, koruja.

Löydät Aretin vanhan kaupungin keskustasta!

Useimmat luottokortit kelpaavat, poikkeuksena American Express. Täällä asioimalla tiedät, että käyttämäsi rahat jäävät Kreetalle ja Kreikkaan…

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nineteen − two =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
tammikuu 16, 2018, 9:32 pm
Sadetta
Sadetta
12°C
Tuntuma: 7°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 93%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:32 am
Aurinko laskee: 5:35 pm
Ennuste tammikuu 17, 2018
Päivällä
Puolipilvistä
Puolipilvistä
17°C
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 9 m/s
Ennuste tammikuu 18, 2018
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
14°C
Tuuli: 8 m/s LPL
Puuskissa: 12 m/s