Platon

1-IMG_1103-001

Ensimmäisenä iltana saarelle palattuani oveeni koputettiin. Oli jo myöhä ja pimeää. Oven takana oli Panajiotis, nuori naapurini. Hänellä oli paidan alla ihoa vasten pieni harmaa pentu, jonka pudotti syliini. – `Tällainen ilmestyi tavernaan, ei sitä siellä voi pitää, jää autojen alle. Kaksi aiempaa ovat jo kadonneet, joten päätin tuoda tämän sinulle kun sulla ei nyt oo yhtään..´  Olin juuri vienyt kolme pentua Suomeen.

Niin minulle saapui pieni harmaa poika. Rauhallinen se on, ei paljoa leiki eikä juoksentele. Nukkuu pääasiassa, syö vähemmän kuin edelliset. Olen oppinut edellisistä ja laittanut pojan pihalle kun olen lähtenyt ulos tai mennyt nukkumaan.

Jo toisena päivänä pentu oli käynyt naapurissa ja saanut aterian. Minulle näytettiin kännykkäkuvia, joissa naapuriperheen, sen, jonka jääkaapin alla kerran asui kissa, pieni tytär kanniskelee pentua!  Olin aivan ihmeissäni, noinko rauhallinen se pentu on.  Meillä on naapurin kanssa yhteinen sisääntuloterassi ja siinä istumapaikka. Sen viereen  on alkanut ilmestyä pennulle herkkupaloja.

Muutama ilta sitten kotiin tullessani kuulin portaiden juurelta kukkapuskasta kissan yskintää. Huutelin pentua, mutta ei vastausta. Kesti pitkään ennen kuin yskä loppui ja silloin puskasta kömpi taskulamppuni valokeilaan väsähtänyt pentu. Sinäkö yskit? Noin pahasti?

Pentu rauhoittui sylissäni, hengitys tasaantui mutta huoli jäi. Seuraavana päivänä matkasimme eläinlääkärille.  Se istui auton takapenkillä pyyhkeen sisällä tyttären sylissä aivan rauhallisena. Mahtaako sen rauhallisuus ollakin väsymystä?  Ei olut kuumetta kissalla mutta hengitystieinfektio, kissaflunssa kyllä. – Oletko ennen antanut kissalle piikkiä,´ kysyi lääkäri. –` Nyt annat.  Katsos näin.´  Kamala rääkäisy ja ainakin 20 kynttä tavoitteli minua.

Palasimme kotiin edelleenkin rauhallisen pennun kanssa. Kaksi kertaa olen antanut piikin tyttären avustuksella, mutta tänään vien sen lääkärille pistettäväksi. Olen jo tuhlannut tarpeeksi lääkettä kissan turkkiin ja tyttären puseroon luullessani pistäväni kissaa. Pistäminen hermostuttaa minua. Ja se kamala rääkäisy, josta tietää piikin menneen perille. Aamuisin ja iltaisin se saa vielä antibiottivoidetta suuhun. Se käy helposti, mutta tuo piikki. Nyt pentu on saanut olla yötkin sisällä ja hyvin menee. Se nukkuu kauniisti siinä paikassa, jonka sille määrään. Ei tule sänkyyni, ei kieri jaloissani, ei tavoittele varpaitani, ei herätä keskellä yötä. Minä taidan herättää sen. Se vain katsoo ja oikaisee itseään ja katsoo taas, sulkee silmänsä ja kääntää kylkeään.  Mutta fiksu tämä on, sillä on hyvä avaruudellinen taju pienessä suurikorvaisessa pääkopassaan, se osaa hahmottaa tiloja ja etäisyyksiä paljon paremmin kuin edellinen pesue yhteensä.  Se osaa myös kiertää minut tassujensa ympäri. Aamuisin se kerjää aamiaista kuten kuka tahansa kissa ja saa sen. Sitten se taas nukkuu.  Jos se sattuu ruokakipolle yhdessä aikuisen emokissan Topin kanssa, ottavat ne ensin rauhallisesti. Sitten Topi näyttää, että vain minä syön tästä kiposta, sinä odotat.  Pentu odottaa. Mutta jos laitan sille oman kipon, puolustaa se sitä Topilta, joka usein väistää.  Jos pihan koiranpentu Milou  ryntää sisään, antaa pentu sen tyhjentää ruokakipponsa, mikä tapahtuukin yhdellä slurpsauksella.  Milou osaa varoa kynsiä, mutta pentumaisella innolla se nuolee Topin pään ja korvat ja rinnan. Topi selvästi nauttii hieronnasta . Sen jälkeen on pennun vuoro, mutta se ei oikein tiedä mitä asiasta ajatella.

Pihan muutkin kissat kulkevat sisään ja ulos miten mielivät, tulevat kipolle, pyytävät ruokaa. Meitä on kolme perhettä näitä ruokkimassa ja jokaisella on omat tarinansa näistä eläimistä. Nyt tuo neljäs perhe opettelee muiden tavoille pienen tyttärensä kautta.

Nyt jo parina kolmena aamuna pentu on hieman leikkinyt.  Ehkä siitä vielä kissa tulee. Annoimme sille eilen jo nimen. Enää se ei ole Pentu vaan Platon.  Se pitää nimestään.

Platon kuntoutui hyvin ennen paluutani Suomeen. Siitä kasvoi hieno nuori poika, jolla alkoi jo olla poikamaisia elkeitä. Leikkisäkin siitä tuli ja se haluaa olla koko ajan sylissä ja halattavana. Se nukkui kainalossani ja pyrki olkapäälle kun tein jotain mielenkiintoista, esim. laitoin ruokaa. Nyt Platon asustaa Haniassa Riinan perheenjäsenenä toisen kissan ja yhden koiran kanssa. Ja voi hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen + eleven =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
Ruokablogien kärki
marraskuu 24, 2017, 11:03 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
18°C
Tuntuma: 17°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 4 m/s
Aurinko nousee: 7:08 am
Aurinko laskee: 5:12 pm
Ennuste marraskuu 25, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
18°C
Tuuli: 2 m/s LPL
Puuskissa: 3 m/s
Ennuste marraskuu 26, 2017
Päivällä
Puolipilvistä
Puolipilvistä
19°C
Tuuli: 3 m/s LPL
Puuskissa: 4 m/s