Provarman Bubalero ohjeet

Provarman Bubalero, ohjeet

Tarha on istutettu useammassa vaiheessa, varhaisimmat puut vuonna 1981, nuorimmat 1995. Nämä puut vasta aloittelevat tuotantoaan! Puita kastellaan kesällä noin neljä kertaa. Aluskasvillisuus on matalaa, samoin puut ovat vielä matalia.

Bubaleron oliivit ovat koroneiki-lajiketta ja kypsyvät koko tarhassa yhtäaikaisesti. Korjuu tapahtuu useimpina vuosina marras-joulukuun vaihteessa, jolloin marjat ovat vielä puoliraakoja eikä öljy vielä tunkeudu kuoren läpi. Tämä tarkoittaa ettei se  ole ilman kanssa tekemisissä, ei ala hapettua ja näin saadaan korkealaatuista, vihreää ja voimakkaan makuista öljyä. Alkuun se on hyvin vahvan makuista eivätkä kaikki ole ihastuneita sen voimakkuuteen, toisille se taas on ehdottoman tavoiteltava ominaisuus.  Se kuitenkin antaa periksi seisoessaan ja mietonee jo kolmessa kuukaudessa. (Suomen markkinoilla puhtaasti koroneikia oleva vastaavanlainen öljy on Terra Creta, jonka öljyt ovat yhtä tuoreita kuin tämä).

Kummille kuuluu kolme litraa öljyä, jotka pakataan metallisiin  kanistereihin. Jos olet pyytänyt saada sen postitse, toimitamme sen sovitusti toukokuussa. Jos taas noudat öljyn, saat Kostalta. Kanistereita saa kuljettaa ruumaan menevässä matkalaukussa, ei käsimatkatavarassa. Tämänhetkiset tullisäädökset antavat luvan kahteen litraan henkeä kohden. Jos  sinulla ei ole matkaseuraa, kerro se meille, niin säilytämme kanisterisi siihen saakka, kunnes käyt toistamiseen tai joku tuttavasi kantaa loppuerän laukussaan.

Öljyn voit noutaa Kostalta autovuokraamosta joko Kalivesista tai Almiridasta. Kannattaa kuitenkin sopia etukäteen milloin olet tulossa ja mistä pisteestä öljysi noudat. Kostas puhuu sujuvasti englantia ja käyttää tottuneesti myös sähköpostia, joten yhteydenpitokanavia on useita. Kostan autovuokraamo on Kalivesin pääkadulla kirkosta noin 300 m Hanian suuntaan. Almiridan toimisto on rannalla olevan suurimman hotellin nurkalla.

Kun haluat tarhaan, on sinne helpointa päästä vuokratulla autolla.  Sinne löytää helposti, se sijaitsee Stylos-Provarma-tien varrella isossa mutkassa 8 km Kalivesista. Hiekkatien alkuun toimitetut kyltit ovat kadonneet jo kahteen kertaan.  Uusia en enää laita.

Ensimmäinen kävelyreitti tarhaan.: Jätä auto tähän tien sivuun ja kävely ylös hiekkatietä.   Kun huomaat toisen tien poikki kulkevan maahan upotetun vesijohdon, seuraa sitä vasemmalle alas.  Tulet rautalankaportille (lammasportille).  Avaa se ja käy sisään.   Edessäsi olevat puut on numeroitu. Etsi omasi.  Olet saanut sen numeron samalla kun sait kuvan puustasi.

Toinen  kävelyreitti tarhaan:

Stylos-Provarma-tien ja hiekkatien risteyksessä oleva kyltti  on siis kadonnut, mutta jatka tarha ylälaitaa kulkevaa hiekkatietä, kunnes tulet pienelle kiviselle tasaiselle alueelle tien oikealla laidalla siinä missä ylämäki loppuu.   Jätä auto tähän tien sivuun. Hiekkatietä käyttää pari kolme naapuritarhan omistajaa.  Jos tarhan pääportilla tai tarhassa on auto, merkitsee se, että perheestä joku on paikalla. Siitä huolimatta olet hyvin tervetullut! Jos taas paikalla ei ole ketään, ei isoa pääporttia saa auki. Silloin palaa jalkaisin takaisin päin hiekkatietä noin 30 m.  Kun huomaat tien poikki kulkevan metallisen johdon, seuraa sitä alaspäin noin 15 m, kunnes tulet verkkoaidalle.  Siinä on ´lammasportti´ , jonka kuva on tässä lopussa.  rautalankaviritykset avattuasi olet tarhassa. Portti on pätkä rautaverkkoa, joka on narulla tms. kiinni aidassa. Avaa naru ja pääset tarhaan. Aita on estämässä vapaana kulkevien lampaiden ja vuohien tuhotyötä, joten suljethan portin jälkeesi!

Miten löydät puusi?

Puut on merkattu riveittäin järjestyksessä. Puusi numero on saamasi valokuvan alla. Laatat ovat valkoisia ja niissä on sinisellä maalattu numero.  Saat olla tarhassa niin kauan kuin haluat! Et kuitenkaan saa vahingoittaa puutasi millään tavoin etkä sytyttää avotulta.

Jos liikut bussilla, silloin helpointa on ottaa Haniasta tai Rethymnonista  sellainen bussi, joka ajaa Kalivesin keskustaan, katso aikataulut http://www.bus-service-crete-ktel.com/. Näitä paikallisbusseja on muutama vuorokaudessa. Lisäksi päätietä pitkin (pysäkki noin kilometri Kalivesin ulkopuolella ) sahaavat kaikki Rethymnon-Hania-väliä ajavat bussit ja niiden yksi virallisista pysäkeistä on Kalivesin risteys. Bussinkuljettajalle tai rahastajalle  kannattaa kertoa haluavansa siinä pois, niin ei tarvitse epäröidä missä se pysäkki onkaan. Katso myös bussifirman reittikartta http://www.bus-service-crete-ktel.com/maps4reth.html#RET1. Kalivesin kylän keskustasta kirkon vierestä saa takseja. Voit myös tilata taksin bussipysäkille päätien varteen George (Jorgos) Terezakis, +306944 463470 tai kysyä voisiko Kostas tilata sen sinne.

Isäntäperhe toivottaa sinut tervetulleeksi myös mökin verannalle, jos paikalla ei ole ketään. Muutoin odota kutsua! Paikalla ollaan  harvoin, noin kerran pari viikossa.  Voit ottaa myös omat eväät mukaasi, tämä on mukava piknikpaikka. Roskat pitää itse viedä mukanaan pois, kiitos!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + three =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
tammikuu 16, 2018, 9:26 pm
Sadetta
Sadetta
12°C
Tuntuma: 7°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 93%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:32 am
Aurinko laskee: 5:35 pm
Ennuste tammikuu 17, 2018
Päivällä
Puolipilvistä
Puolipilvistä
17°C
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 9 m/s
Ennuste tammikuu 18, 2018
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
14°C
Tuuli: 8 m/s LPL
Puuskissa: 12 m/s