Saganaki, paistettu juusto

1-IMG_2265-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paistettu juusto on mezeiden aatelia. Nopeatekoinen, katoaa nopeasti pöydästä…!  Nimi saganaki tarkoittaa  pientä kaksikorvaista uunipannua, jollaisessa juusto oli tapana tehdä.

–          ruotsalaiset Greve-ja Präst-juustot ovat osoittatuneet ylivertaisiksi tässä reseptissä. Leikkaa pieniä korttipakkaa ohuempia neliöitä, joiden paino on 30-40 grammaa. Riko yksi muna ja vispaa se  rikki. Mittaa korppujauhoja kaksi ruokalusikallista. Kieritä juustopalat ensin munassa, sitten korppujauhoissa ja siirrä ne kuumalle pannulle, jossa oli reilusti oliiviöljyä.  Laske tässä vaiheessa lämpötilaa noin neloseen.  Juustot alkavat sulaa alapuolelta, niitä ei saa kääntää ennen kuin noin puolet paksuudesta näyttää olevan valuvaa. Käännä ja sammuta levy.  Odota hetki että koko juusto on sulaa.

–          Tarjoa sitruunalohkon kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 − 2 =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
joulukuu 17, 2017, 11:19 pm
Verrattain pilvistä
Verrattain pilvistä
14°C
Tuntuma: 10°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 87%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:27 am
Aurinko laskee: 5:13 pm
Ennuste joulukuu 18, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä, sadekuuroja
Melkein pilvistä, sadekuuroja
17°C
Tuuli: 4 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste joulukuu 19, 2017
Päivällä
Melkein pilvistä
Melkein pilvistä
14°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s