Saganaki, paistettu juusto

1-IMG_2265-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paistettu juusto on mezeiden aatelia. Nopeatekoinen, katoaa nopeasti pöydästä…!  Nimi saganaki tarkoittaa  pientä kaksikorvaista uunipannua, jollaisessa juusto oli tapana tehdä.

–          ruotsalaiset Greve-ja Präst-juustot ovat osoittatuneet ylivertaisiksi tässä reseptissä. Leikkaa pieniä korttipakkaa ohuempia neliöitä, joiden paino on 30-40 grammaa. Riko yksi muna ja vispaa se  rikki. Mittaa korppujauhoja kaksi ruokalusikallista. Kieritä juustopalat ensin munassa, sitten korppujauhoissa ja siirrä ne kuumalle pannulle, jossa oli reilusti oliiviöljyä.  Laske tässä vaiheessa lämpötilaa noin neloseen.  Juustot alkavat sulaa alapuolelta, niitä ei saa kääntää ennen kuin noin puolet paksuudesta näyttää olevan valuvaa. Käännä ja sammuta levy.  Odota hetki että koko juusto on sulaa.

–          Tarjoa sitruunalohkon kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fifteen − 7 =

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
syyskuu 23, 2017, 8:44 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
20°C
Tuntuma: 19°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s LPL
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 7:12 am
Aurinko laskee: 7:18 pm
Ennuste syyskuu 24, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
26°C
Tuuli: 3 m/s I
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste syyskuu 25, 2017
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
27°C
Tuuli: 3 m/s PPI
Puuskissa: 5 m/s