Sisi

Entinen pieni kalastuksesta ja oliiveista elänyt muutaman kymmenen asukkaan kylä on räjähtänyt viime vuosina matkailijavirtojen vuoksi. Hotelleja, apartamentoksia, kauppoja, baareja. Ei isoa keskustaa vaan pieni alue satamapoukaman laidalla. 

SISIN RANTAKYLÄssä on suojainen satama, kalastusveneitä ja kalastajia.  Muutamat päiväristeilyjä tekevät veneet saapuvat satamaan päivittäin. Rantakatu pitenee joka vuosi ja sen varteen syntyy uusia tavernoita ja kahviloita. Kalaa saa, väliin se on kalastajilta ostettua (keväällä ja syksyllä), mutta kesäaikaan kaikki on pakasteina. Tavernoiden on määrä merkata ruokalistaan kummasta se on tehty, tämä siksi, että hinnat ovat aivan erilaisia. Harva taverna on edes ruokalistaansa jättänyt tyhjää kohtaa pakastekalalle, sillä tarkastajia käy harvoin ja turisti haluaa uskoa olevansa niin erityinen, että vain hänelle tarjotaan tuoretta. Sissiin kannattaa tulla illalla, istua meren äärellä tai satamassa korkealla näköalakahviloissa.

Sísissä ei ole hyvää hiekkarantaa, mutta useita pieniä rantoja pitkin rantaviivaa. Rauhaa, hiljaisuutta, kävelymahdollisuuksia. Retkiä voi tehdä Malian arkeologisille kaivauksille tai vaikka Hersonisosin vesipuistoihin, Elundaan, Spinalongaan tai Miletoksen luolalle vähän kylän ulkopuolella rinteessä. 

EPANOSISI (Ylä-Sísi) on niin pieni kylä, että sen läpi ajaa ennenkuin huomaakaan, vaikka se mainostaa itseään perinnekylänä.

Noin 40 km Iraklionista, noin 25 Agios Nikolaokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
elokuu 20, 2017, 8:50 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
23°C
Tuntuma: 23°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:47 am
Aurinko laskee: 8:06 pm
Ennuste elokuu 21, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
33°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste elokuu 22, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
31°C
Tuuli: 3 m/s PPL
Puuskissa: 6 m/s