Skordaliá, valkosipulitahna

SKORDALIA, valkosipulitahna

Tätä kannattaa tehdä kerralla isohko erä ja purkittaa lasipurkkeihin. Kaada pinnalle sentin kerros oliiviöljyä. Säilyy useamman kuukauden jääkaapissa.

–          kupillinen saksanpähkinää tai mantelirouhetta tai lastuja

–          kokonainen valkosipuli siivottuna

–          kupillinen keitettyä jauhoperunaa tai perunamuusia tai kuivaksi puristettua kostutettua valkoisen leivän sydäntä (

–          3 rkl lämmintä vettä

–          suolaa

–          hyppysellinen sokeria

–          ¾ kkp punaviinietikkaa

–          1 ½ kkp oliiviöljyä

Jos käytät leivän sisusta, toimi näin: ota kaksi paahtoleivän palaa, aseta ne lautaselle ja kaada päälle noin puoli desiä vettä. Anna seistä, kunnes pehminneet, purista kosteus pois ja ota myös mahdolliset kovat kuorenpalat pois.  Murskaa kuoritut pähkinät tai mantelit valkosipulin kera tehosekoittimessa tahnaksi, lisää peruna tai leivän sisus ja sekoita kunnes aineet ovat hienoa muusia. Lisää noin 3 rkl vettä, suola ja sokeri. Lisää voimakkaasti sekoittaen ohuena nauhana viinietikka ja oliiviöljy.  Jos kastike on liian paksua, lisää vuorotellen ruokalusikallinen viinietikkaa ja oliiviöljyä, kunnes paksuus on sopiva. Tahnan tulisi olla paksuuhkoa, helposti levittyvää kiiltävää massaa.  Skordalia sopii yhteen myös kaiken paistetun kanssa, erityisesti kalan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 27, 2017, 4:55 pm
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
34°C
Tuntuma: 40°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 55%
Tuuli: 6 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 6:10 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 28, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste kesäkuu 29, 2017
Päivällä
Selkeää
Selkeää
36°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 4 m/s