Täällä syöt /juot hyvin

Uskomaton paikka..55 Music Cafe Wine Bar

Jos olet itäisellä Kreetalla, niin käypä tutustumassa. Aja  Ierapetrasta itään, Kutsunarista ylös suuntaan Agios Ioannis. Tulet pieneen kylään, jonne ei voi ajaa autolla sisään. Pysäytä mutkaan. Kävele kylään.  Jäy vaikka tuoremehulla. Kylässä ei asu kukaan, vain kesäasukkaina italialaisia, saksalaisia, ranskalaisia, joiden toinen toistaan hulppeammin entisöityjä huviloita on aika monta jo pelkästään pääraitin varrella. Kävele raitin päähän. Siellä se on. Musiikkikahvila. Avoinna klo 11-03. Saa ruokaa,  saa mezeitä,  kahvia,  viiniä ja mahtavasti hyviä oluita. Musiikin ja atmosfäärin takia tänne tullaan kaukaakin. Vietä ilta täällä, yövy rannikolla. Paikka on avattu 2013, omistajana nuori Lontoossa opiskellut sisustussuunnittelija, jonka intohimona ovat vanhat esineet, hyvä musiikki ja kunnon juomat. -´Vain lattialaatat ostettiin, kaikki muu tehtiin kierrätysmateriaalista. Isä on keräilijä jo vuosikymmenien ajan, nyt se kaikki on täällä.´Pihalla konsertteja, terassilla väljää, näköalat alas Libyanmerelle. Katso:  FB https://www.facebook.com/55MusicCafeWineBar?fref=ts

 

Taverna  Irida Kastellissa

taverna irida kastellissaon oman alueensa klassikkotaverna. Nikos ja Maria ovat tuttaviani jo  20 vuoden takaa, lukemattomat suomalaisryhmät ovat käyneet heidän tavernassaan, jonka ruokalistalla  suosikkeja ovat stifadot ja etanat.  Taverna löytyy Kastellista sen Iraklionin suuntaan vievän  kadun varrelta noin 200 m keskusaukiolta. Katso myös lisää täältä! 

 

 

 

 

Karuzanosin taverna- pääskyjen pesä

karuzanosin tavernaTämä pienen pieni syrjäinen taverna laaskon ylle avautuvine terasseineen on hyvässä piilossa. Auton joutut jättämään Ala-Karuzanosin kirkon kupeeseen. Kävele siitä noin 150 m alatietä, kunnes perimmäisestä mutkasta löydät tämän! Maria-äiti laittaa ruokaa, poika Manolis tarjoilee. Katso lisää  http://www.kreeta.info/blogi/etusivu/merjan-keittio-paaskyjen-pesa

Taverna Skalanin kylässä Iraklionin kupeessa

Yksi saaren parhaimista, sijaitsee Pezan viinialueen reunoilla. Katso artikkeli 

 

 

 

Mezétaverna Sofas Vanhassa Hersonissosissa

mezetaverna sofasVanhan Hersonissosin kyläaukiolla valkorunkoisten mulperipuiden alla on pitkän linjan yrittäjien mezétaverna Sofas. Se on toiminut tällä paikalla jo vuodesta…. Tavernan isäntä  Jannis kertoo, että heillä on omat vihannesviljelmät hieman kylän ulkopuolella sekä vanhemmilta peritty viinitarha, jonka viini pullotetaan talon viiniksi. Oliiviöljykin saadaan omista tarhoista.  Ruokaa valmistetaan huolella ja rakkaudella valikoiduista aineista.  Ruokalistalla on perinteisiä kreetalaisia reseptejä, mutta eriyisesti taverna painottaa mezeitä.  Niitä on listalla toista sataa…! Mezéet ovat seurusteluruokaa, niitä tuodaan pieninä annoksina pöytään, ne jaetaan koko pöytäseurueen kanssa, niiden kanssa nautitaan viinistä ja hyvästä seurasta! Mezéet ovat parasta kreetalaista pöytäkulttuuria!

Tarkista sijainti täältä!  Löydät Sofan Facebookista!

 

 

Karnagio ja Pita tou Riga Agios Nikolaoksessa

clip_image002.jpg

 

 

 

sijaitsevat Agios Nikolaoksen keskustassa, Pohjattoman lammen äärellä. Liikkeitä yhdistää yhteinen keittiö. Pita tou Riga tarjoaa kreikkalaista pika-ruokaa, mutta se valmistetaan erinomaisita raaka-aineista. Täältä saat esim. suvlaki-tikkuja ja pita gyrosta (sano pita jiiros, niin tulet ymmärretyksi). Pita tou Riga on auki ympäri vuoden ja se tarkoittaa, että paikka on saavuttanut paikkakuntalaisten vakaan suosion.

Karnagio tarjoaa mezeitä, kreetalaisen keittiön herkkuja sekä tuoretta kalaa. Raaka-aineet ovat huolella valittuja, tuoreita sekä paikallisten tuottajien kautta hankittuja. Oliiviöljy, viini sekä raki ovat paikallista parhaimmistoa. Maut ovat selkeitä, ruoka on rakkaudella ja huolella valmistettua kreetalaisen keittiön salaisuuksia varjellen. Lue lisää tästä !

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight − one =

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
tammikuu 16, 2018, 9:31 pm
Sadetta
Sadetta
12°C
Tuntuma: 7°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 93%
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 6 m/s
Aurinko nousee: 7:32 am
Aurinko laskee: 5:35 pm
Ennuste tammikuu 17, 2018
Päivällä
Puolipilvistä
Puolipilvistä
17°C
Tuuli: 6 m/s L
Puuskissa: 9 m/s
Ennuste tammikuu 18, 2018
Päivällä
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
Verrattain pilvistä, sadekuuroja
14°C
Tuuli: 8 m/s LPL
Puuskissa: 12 m/s