Taverna

Kreetan Maku-kuva Vamosin tavernasta

Blumosifin taverna Vamosissa läntisellä Kreetalla

Vamosin kylää elvyttäneet yrittäjät huomasivat tarvitsevansa paikan, jossa kokoontua ja jossa ravita asiakkaita, joita alkoi tulla. Ajatuksena oli toteuttaa sellainen taverna, jossa vieraista tulisi kavereita ja jossa olisi rento ja mukava meininki, paljon hyvää musiikkia ja hyvää ruokaa, avoin paikka sekä kyläläisille että matkalla oleville. Frantzeskakisin veljekset muuttivat kylänraitin entisen kahvilan tavernaksi, jossa isännöi poninhäntäinen Spiros. Taverna on kuulu hyvästä ruoastaan ja atmosfääristään, jossa viihdytään pidempäänkin. Musiikkia on kesäaikaan lähes joka viikonloppu. Voit seurata Blumosifin tapahtumia Facebookista.

I Sterna tou Blumosifi tarkoittaa Blumosifin kaivoa, jollainen on edelleenkin tavernan sisällä lattian alla. Siellä tummaihoinen Sifis, Blumosifis, viilensi kahvilan juomat ja nosti kahvivedet.

Reseptit ovat paikallisia, osa suvun, osa kylän yhteisiä. Raaka-aineet paikallisia niin pitkälle kuin vain mahdollista. Saatat nähdä ohikulkevan vihanneskauppiaan jarruttavan  tavernan kohdalla ja huikkaavan tarjouksen Spirolle.  Väliin Spiros käy katsomassa tarjottavaa, väliin nostaa leukansa pystyyn kiellon merkiksi.

Taverna on jo muodostunut kreetalaiseksi kulttitavernaksi, johon lomilleen  saapuvat ateenalaiset kerääntyvät isoin joukoin vuosi vuoden jälkeen. Usein myös tavernan väki on jo tullut niin hyviksi ystäviksi usein käyvien vieraidensa kanssa, että kuulumisia vaihdetaan istahtamalla vieraiden seuraan toviksi ja toiseksi.

Minun herkkuni tässä tavernassa ovat fenkolipiiraat. Ah, niin rapeat! Ja saganaki, jota ei ole tehty tukkujen valmistavarasta, vaan ihan oikeasta gravierasta. Se leivitetään  seesaminsiemenillä. Kun ne paahtuvat, saa rapea pinta pähkinäisen aromin…

Pöytävaraukset: +30 28250 83220

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
elokuu 20, 2017, 8:58 am
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
23°C
Tuntuma: 23°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 77%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:47 am
Aurinko laskee: 8:06 pm
Ennuste elokuu 21, 2017
Päivällä
Verrattain selkeää
Verrattain selkeää
33°C
Tuuli: 4 m/s LPL
Puuskissa: 6 m/s
Ennuste elokuu 22, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
31°C
Tuuli: 3 m/s PPL
Puuskissa: 6 m/s