Vassilakis Estate

Kreetan Maku-kuva/ oliivipuristin

Georgia Vassilakis esitteli vanhaa oliivipuristinta

Neapolin nurkalla tienvarsikyltit johdattivat paikkaan Vassilakis Estate. Maatila? Maaseutumatkailua vai jotain muuta? Jotain muuta. Oliivitila ja oliiviöljyerottamo, saaren mitoissa suurehko vientiyritys. Isä ja kaksi nuorta neuvokasta tytärtä seisovat yrityksen takana. Erottamo palvelee Neapoliin alueella 3500 viljelijää. Perheellä itsellään on omia oliivitarhoja noin sata streemaa, siis noin 10 hehtaaria. He ovat viljelleet oliiveja Mirabellon alueella jo vuodesta 1865.

My Olive Oil on yksi palkintoja voittaneista tuotemerkeistä, toinen on  Charisma. Pakkaukset ovat tyylikkäitä ja erottuvat edukseen. Vientiä on jo 16 maahan. He pakkaavat myös Mouratolia-oliiveja.  Sen marjoja pidetään pöytäoliivien kuningattarena. Monella alueen perheellä on tarhassaan yksi tai kaksi mouratolia-puuta. Vassilakit ovat sopineet omistajien kanssa ostavansa osan sadosta. He valmistavat oliivit vanhan perhereseptinsä mukaan ja pakkaavat ne. Mouratoliaa kasvaa vain Neapoliin ympäristössä.

Erottamossa pääset esittelykierrokselle sekä erottamoon että ulkotiloissa olevaan menneen ajan puristamoon. Lopuksi voit maistella öljyjä ja muita alueen maataloustuotteita.

Maistettuani tuotteita totesin näiden olevan vientilaatua, korkeatasoisia, kauniisti pakattuja. Ilahduttavaa on, että heillä on asiakkainaan paljon luomuviljelijöitä ja näin ollen myös extra neitsyttä luomuna.

Lisää www.vassilakisestate.gr

1-IMG_9989 1-IMG_9987

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 24, 2017, 3:09 am
Selkeää
Selkeää
22°C
Tuntuma: 23°C
Ilmanpaine: 1020 mb
Kosteus: 88%
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:09 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 25, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
32°C
Tuuli: 1 m/s P
Puuskissa: 3 m/s
Ennuste kesäkuu 26, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
32°C
Tuuli: 2 m/s PPL
Puuskissa: 3 m/s