Villivihannespiiraat

 

 

Kaltsunia me horta, hortópites

  • yrteillä ja (villi)vihanneksilla alkuruoaksi tai välipalaksi
  • tuorejuustolla  alkupalaksi tai välipalaksi

Taikinaan

  • ½ kg puolikarkeita jauhoja
  • pieni lasi rakia (tai muuta viinaa)
  • saman verran hyvää oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • vettä
  1. Kaada jauhot kulhoon ja tee jauhoihin pieni syvennys
  2. Kaada siihen suola, viina ja öljy sekä lasillinen haaleaa vettä. Sekoita oikein hyvin.
  3. Jos taikina ei irtoa kulhon reunoista, lisää vähän jauhoja, jos liian kiinteää, tilkka vettä.
  4. Anna seistä vartin verran lämpimässä.
  5. Jaa taikina kahteen osaan ja avaa kaulimella taikina.
  6. Irrota siitä pienellä lautasella tai torttumuotilla tai veitsellä sopivia paloja
  7. Hortalla / villivihanneksilla tai kesyillä kesällä

 

 Villivihannestäyte 

– yksi iso sipuli hienona silppuna

– 3-4 tuoretta sipulia silputtuna

– noin  1,5 kiloa villejä vihanneksia (suomalaisia), kuten nokkosta, vuohenputkea, siankärsämöä, voikukkaa  ja/tai

kesympiä, kuten

  • kuten esim. pinaattia
  • minttua
  • persiljaa
  • tilliä
  • hyvää oliiviöljyä
  1. Pilko kaikki hortat. Laita kattilaan/pannuun oliiviöljyä sekä tilkka vettä  ja siihen kaikki yllä oleva kypsymään viideksi minuutiksi. Sekoita rauhallisesti koko ajan.  Anna jäähtyä.
  2. Ota muotilla pala filloa ja nosta lusikallinen tai kaksi täytettä, taita ja sulje hyvin.
  3. Friteeraa hyvässä kuumassa oliiviöljyssä.

 

Tuorejuustotäyte

  • ½ kiloa mizithraa (meillä ricottaa)
  • ½ kiloa anthotiroa (…..) TAI kolon verran ricottaa
  • lusikallinen silputtua minttua
  • 1 muna
  1. Sekoita juustot ja muna  kulhossa ja lisää minttu.
  2. Ota muotilla taikinasta paljoja ja täytä ne lusikallisella juustomassaa.
  3. Taita toinen puoli päälle ja sulje hyvin haarukalla painaen.
  4. Kuumenna hyvää oliiviöljyä paistinpannussa melkein savuavaksi ja friteeraa siinä juustopiiraat. Tarjolle vietäessä päälle hiukan hunajaa.       Resepti on saatu Vamosista

Ricottan sijasta voit käyttää valutettua rahkaa.  Täytteen pitää olla kiinteää, jotta se ei valu piiraan reunoille ja estä piirasta sulkeutumasta.  Avoimista paikoista täyte valuu pannulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä kirjaimia ja numeroja näet? *

Viimeisimmät artikkelit
Vietä päivä Vamosissa
Vietä päivä Vamosissa
Terra Creta
Terra Creta
kesäkuu 26, 2017, 11:52 pm
Selkeää
Selkeää
26°C
Tuntuma: 26°C
Ilmanpaine: 1010 mb
Kosteus: 69%
Tuuli: 3 m/s L
Puuskissa: 3 m/s
Aurinko nousee: 6:10 am
Aurinko laskee: 8:43 pm
Ennuste kesäkuu 27, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 3 m/s PL
Puuskissa: 5 m/s
Ennuste kesäkuu 28, 2017
Päivällä
Melkein selkeää
Melkein selkeää
34°C
Tuuli: 2 m/s PPL
Puuskissa: 3 m/s